welcome in my life....budok's jujur...

jangan lupe komen ye.......;)


Wednesday, October 5, 2011

sahabat.

salam 4 all frenz...dikempatan ni korg dah makn lom?chat x???harap u all sumer dalam keadaan baik n sihat walafiat untuk teruskan berblog2....hehehhe
ak nak share ngan korg pasal kawan.korg tau x sahabat tu aper????mestilah tau kan.klu x tau gak korg masuk tadika balik la...hehehhehe(jgn marah).sahabat mngikut wikipedia adlah

"Persahabatan ialah istilah yang digunakan untuk menandakan tingkah laku kerjasama dan sikap tolong-menolong antara dua atau lebih orang. Ia berlaku antara orang-orang yang mempunyai kesamaan intelektual dan emosi".

itulah yg dimaksudkan sahabat.tp u all tau x??kadang2 dlam bersahbat ni bnyak jenis jugak untuk kiter kenal saper shbat kiter yg sebnarnyer.so jom kiter tgok aper jenis shbat kiter..

  • Fair-weather friend atau kawan cuaca baik: Seorang yang hanya akan membantu kawannya apabila bantuan itu tidak susah.
  • Casual relationship atau "hubungan seks rambang": Kawan yang mempunyai hubungan mesra dari segi seks tetapi tidak menganggap diri mereka sebagai mencuba memikat; juga dirujuk sebagai friends with benefits atau "kawan yang memberikan manfaat".
  • Best friend atau "kawan karib": Kawan yang seseorang berasa paling rapat. Istilah ini biasanya membayangkan perasaan salingan antara satu sama lain, tetapi ini tidak selalu berlaku dan hubungan kawan karib merupakan sesuatu perkara yang sangat rumit.
  • True friend atau "kawan benar": Orang yang sudi membantu kawan-kawannya yang menghadapi masalah emosi. Istilah ini juga menandakan sebahagian besar amalan untuk mengutamakan orang-orang lain berbanding diri sendiri kerana seorang kawan benar seringnya akan mengorbankan masa atau sumber yang lain untuk membantu kawan mereka yang menghadapi kesusahan. Walaupun demikian, kawan benar seringnya jarang ditemui dan mereka tidak semestinya merupakan kawan karib anda tetapi seorang yang anda ketahui akan membantu anda apabila diperlukan.

 so aper cer shbat korg??yg maner satu???yg pertama smpai ketiga tu mmg mudah nak dapat kan??tp yg keempat tu???sush sngat.so marilah kiter ubah sikap kiter n jd yg terbaik tuk sahbat3 kiter...jgn kiter pk dgn ego kiter,kiter akan terus dapat kwan smpai mati.xmustahil satu hari nti kiter akan hidup sendirian.just untuk korg pk pepatah ni :
                           "what do you give,you get back"

pegang lah pepatah ni dalm hidup korg.jdikanlah dia prinsip.insyaALLAH smpai mati pon org akn ingat n doakan kiter selalu.percayalah..so setkat ni sajer lah tuk ak share ngan korg.harap korg dapat pk kan.bukan untuk org lain,tp untuk korg sumer gak.cubalah jd yg terbaik sblum korg sendiri rasakan pahitnyer biler shbat kiter wat kiter mcm jenis yg 1 hingg 3.so selamat beramal...

untuk tatapan bersama ....

salam for all my frenz blogger....sowi n sori cz lamer x update blog nih...maklum lah...sibuk memanjang jer skunk...pah wat yg itu...yang ini plak kena wat...dah3 ak xnak citer sal ak panjang2,cz sampai subuh esok korg x hbis ag bacer....hehehehe...ni ak nak share kat korg sumer...tentang facebook...so jom kiter tgok video ni

video

ak just nak kiter sumer sedar n berfikir panjang dgn aper yg kiter nak wat...so untuk tatapan sumer...jom kiter delete aper yg x septutnyer ader lam laman sosial kiter...so jom kiter lakukan untuk mase hadapan kiter pabila bertemu dgn pencipta...selamat beramallll...

Wednesday, August 3, 2011

terkilan......

salam 1 malaysia untuk semua teman3 ak yg sudi bace blog ak ni,ak nak mitak maaf lah cz lamer dah x update blog.maklum lah,sibuk sikit...di kesempatan ni jugak...ak nak ucapkan salam ramadhan pada u all semua yg beragama islam,n selmat menunaikan ibdah puasa n terawih dgan sempurna serta diberkati NYA segala amalan yg kiter buat...

lamer dah asernyer x menaip,so di kempatan ni ak nak share lah persaan ak n ak xtau nak luahkan kat maner lagi.ak xtau lah sumer kawan yg ak kenal skrg adakah kawan ak skrg ni yg time hepi ramai jer n time susah ak x tau lah cmner...cz sblum ni ak xsangka kawan rapat ak sendiri tikam dr belakang.apetah lagi yg x rapat maner..ak xtau lah,saper lagi ak nak percaya,klu kwan rapat dh buat cmni...ak harap lah sangat moga ALLAH bg dia kesedaran dgn aper yg dia dh wat...ak xnak kawan2 ak wat ak mcm ni...ak pun ader persaan gak,walupun yg kenal ak,ak nakal,buas,n mamc3 r..tp still ader persaan...tolong lah fahami persaan ak...ak xnak lah sampai satu hari nti dia terdesak terpksa mitak tolong ngan org yg dia khianati tu...baru tahu tinggi langit ngan bumi...setakat tuh pasal kawan..xnak lebih3...nati terbuker aib dia lak...

pasal lain lak....mak???korg tau x perktaan mak untuk saper????untuk org yg mempunyai anak kan???bg perempuan,klu satu hari nti korg jd ibu atau mak atau pon sewaktunyer dnganyer...aderkah korg sanggup sumpah seranah anak3 korg sampai terkeluar perkataan "babi"???korg tau babi tu aper???aper persaan anak bile mak kandung panggil dia babi???raser hina sangat kan,ak terkjut sngat dgar seorg hamba ALLAH luahkan pada ak,dia cakap,dia raser diri dia hina sngat n aser cm xnak hidup dah,sampai ak sendiri tersaer cm di hina tp Alhamdulillah benda ni x terjd lam hidup ak,tp ak nak nasihat kan pada ibu3 di luar sana...tolong lah jaga perkataan yg korg kuar kan tu,n pk lah seblum barkata3,sbb setiap aper yg keluar dr mulut org yg bergelar ibu ni adelah doa...jd korg nak ker ank2 korg jd aper yg korg sbut tuh???nak ker????xnak kan???walupun korg bengan giler3 ngan perngai anak3 korg.korg nasihat lah dgn cara baik atau lebih kepada cara tegur dalam islam...bukan dngan sumpah seranah mcm tu...INGAT!!!anak3 pon macm kiter gak ader persaan...jd jgn lah kiter doakan anak3 kiter dgan bnda3 yg x elok....marilah kiter muhasabah diri kiter...

yg ni pasal lain lak...ak xtau lah mcm mner lagi ak nak wat...cube korg bayangkan,korg tergamak x,nak wat mcm ni... ader org tolong korg untuk selesaikan masalh korg,pahtu dia bg korg tempat tinggal,n mcm3 lah.sampai satu maser masalh korg dah settle,korang di benarkan lagi utk tinggal dirumah dia,tp korang wat mcm umah dia ,umah korang??sanggup x korg wat mcm tuh????dah lah dia tolong korang,n bg korang tempat tinggal,last3 korag wat mcm dia lak tumpang umah korang sedangkan itu umah dia..sanggup x???tergamak x korang wat gitu????mesti korang akan jawab x kan???tp itulah masalh yg ak hadapi sekrg,ak dah wat mcm3 dah,sindir2 lah,nak sangat dia faham aper yg kiter sindir tu,tp dia x paham,still wat muker bodoh..ak xtau lah...skrg nih ak tgah sabar lagi,ak bimbang gak takut sabar ak tuh xleh nak sabar dah...klu korang ader idea or paper...korang bagtahu lah erh...ak xtau nak wat aper dah..

okeylah.aku aser stkat ni ajer lah luahan ak buat maser nih,bulan poser nih.ak xnak lah luahkan lebih3,nati batal poser ak..hahahahha k r chow luh babeh,babai...

Monday, June 27, 2011

kehidupan sebagai rower

ak nak share kat korang sumer lah tentang pengalaman ak sbgai rower..hehehehe.
pada mula nya ak ingat sukan ni adalah sukan yg x masuk akal,ader ke ptt,mendayung boat ke belakang???patut x???x ptt kan...tp selama seminggu ak mnjalani latihan,ak aser seronok sngat ngan latihan tu n ak mula nak berjinak ngan sukan ,bahkan epy jer,main ngan senior or manager kiteorg sporting nak mampos...tu yg best or.jd kitorng main or wat latihan ni tnpa ada aser stress pon...epy sngat..tenag jer...
masa first time kitorg turun air,boat yg kiteorg naik tu kan,mcm nak terbalik jer,tp sedang kan hkikat nya boat tu sush nak terbalik,dngan kelam kabut nyer,,macm3 r..maklumnlah,baru nak kenal rowing tu aper...kitorg pon try lah serasi kan ngan crew2 yg lam boat tu...tp alhamdulillah kiteorg selama 4 hari dh leh serasi walupon ader sedikit kalut nyer.cukup jer latihan selma 4 hari trus masuk tournament sukan masum,lawn antara unviersiti...hahahahahaha...nak tergelak ak bila ingat balik,latihan x smpai 4 hari dh terpeilih tuk wakil u...universiti lain siap dngn wat penapisan n pilih yg betul3 leh main ngan sukan tu baru leh main..hahahahahah tp universiti kitorg,saper nak masuk,masuk jer...janji nak main...dh diterima...jd kiteorg pon lawan lah ngan uthm,usm,n utem asenyer...maser tournament tu,mmg debor gile r,yer lah kan,latihan x cukup dh nak lwan ngan universiti lain yg ltihan dh cukup mntap n power3 dh,,so kiorg pon main lah tuk peringkat pertama...ingat kan leh lah kalahkn usm or utem...upenye kitorg dikalhkan.tp berbaloi r,kiteorg dak baru,tp diorg senior3 tau...n yg paling puas aty lah,kiteorg x sngka tau,boat yg kitorg dayung tuh leh bergerak ngan lurus lam line,sdngkan maser latihan,perggggghhh macm ular,kejap ke kanan,kejap kekiri..tp mmg puas aty,cm x cyer lah leh lurus lam line...hahahaaha...setakat tu sajer lah ak nk share kt korg,klu korg main jugak sukan ni,jgn luper share jugak kat ak...ak nak tau yg korg nyer lak k.....kat bawh ni ak nk tunjuk kan aktiviti kiteorg selama seminggu latihan..
ini lah aku.....hahahaha

comel x permandangan tempat ak rower???

crew3 rower n kayak....hebat x???
inilah kakak senior ku yg giler3....uhuh



control macho beb...hahahhaa

wlupon kalah,tp tetap dapat senyum..hahahaha

bosan dh tu kot,mamcm3 gaya ader...

pasangan bahagia????


saper yg cun????pilih3...berkenan..pM ak..hahahaha

fuhhhhh,...penat weihhh main benda ni....

mcam3 ragam bile bosan mengusai diri...hahaha
maner yg lagi hensem???


time nih,just nak serasi kan jer ngan crew2 yg lain...

time latihan...walupun pans tetap bersemngt...

crew rowing ponpuam...x kurang hebatnyer..

crew2 rowing n kayak...

kasih syg seorg kak senior kpada adik3 senior..hahahaha

seblum turun air,kena check dulu...cz nti kena tnggung klu ader kerosakn

hensem x???

time menjamu selera bersama crew rowing n kayak 








Sunday, June 26, 2011

ak aser kehilangan seorang sahabat......

ak xtau kenaper ak leh sedih cmni...mungkin kawan ak yg kecik molek tinggl kan usim...asalnye ak ingat dia bergurau jer tuk tinggal kan usim...tp ak x sngka,ari nih ak dapat berita lam meeting yg dia memg tol3 tingglkan kampus tuk berjuang di tempat lain....n di tmbahp pula bile ak bace blog dia.dgn lagu dia...ak xtau lah,tiba3 ak aser sebak...biler bacer jer blog dia,ak teringat yg ak suker kenakn dia time program luar (suksis)...tp xperlah,ak xptt nak mghalang dia tuk pergi,tp ak disini patt mndoakan dia semoga dia akan terus berjaya n akan jumper dia bile dah samer3 berjya...amin....
ni lah gmbar kenangan ak ngan dia n kwan3...
nak kater rapat tak...tp sebak aser..
mgkin semngat setia kawn kot...

ni lah tuan nyer

semngat kesukan dia nih..hahahaha

cuba teka dia ader x lam nih????

ntah lah....sebak tgok gmbar nih

hhahahahaha....minat tol ngan belon dak kecik nih

kecik bukan sebrng kecik,pndai bersajak tau...

hanya tinggal kenagan...huwaaaaaaaaaaaaaa

video
                          ni plok lagu yg dia bgi kat ak...lagi lah sebak ak dibuatnyer......huwaaaaaaaaaaa

LIRIK SELAMAT TINGGAL


Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini
Ok dah memang
Bukan mudah untuk ku menerima hakikat
Dalam hidup ini sentiasa ku tersekat
Apa yang ku harapkan
Kasih sayang yang suci murni
Tetapi semuanya hilang setelah kau pergi
Dulu hari-hari ku berwarna warni
Kini kian mendung
Ia tinggal satu memori
Jangan jangan lepaskan genggamanku ini
Hidupku hanya bermakna jika kau di sini

Mana janji mana erti
Kenapa gembiraku kini menjadi sepi
Musnah segala apa yang ku impikan
Tetapi ku tetap tabah
Kerana Tuhan yang menentukan
Kau tetap pergi apakan daya
Walaupun ku telah mencuba sedaya upaya
Ku harapkan ini sesuatu yang kekal
Namun ku terpaksa melepaskanmu baby
Selamat tinggal
Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini
Tiada ertinya kau tinggalkan aku
Sedangkan teramat ku mengasihi dirimu
Cuba ingat semua yang kita pernah lalui
Sayang bukalah fikiranmu kembali
Ku tak mahu hidup tanpamu di sisi
Hanya kau seorang yang pernah aku kasihi
Jangan pergi jangan pergi
Jangan tinggalkan aku begini
Jika aku yang engkau cintai
Kenapa semua ini
Kenapa semua ini
Mengapa semua ini
Jika aku yang kau cinta
Mengapa semua ini
Kenapa semua jadi begini
Kenapa mengapa
Jangan pergi jangan pergi
Jangan tinggalkan aku begini
Selamat tinggal kawanku (usah pergi)
Tak mudah aku pergi (jangan biarkan ku menderita)
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini (aku sentiasa di dalam dada kamu sayang)
Walau ku pergi sayangku ( usah pergi)
Dalam jiwaku ini
Kaulah cintaku yang kekal
Selamat tinggal sha....


ak harap ko leh wat yg terbaik lam hidup ko...n ak tetap doakn kejayaan ko kat saner....SELAMAT BERJUANG SHA kecik...

Monday, June 20, 2011

fuh....latihan....esemen....games.....n sewaktu dgnnya....

salam all frwnz.
..cmner u all sumer????sihat x???maaf bru tnyer...maklumlah,dh lamer ak x update block....ari ni ak xder paper nak citer kat korg tentang 1 permainan nih...nak di jadikan citer,skunk ak tgah short sem..punyer lah bosan.ak main lah fb...chating punyer chating..membe ak sent lah post kat wall ak...mcm ni bunyi nyer."drpade mg duk saje dinung,xmende nak wat...baik mg masuk rowing.."
 pada muler neyr ak x tau mende pon sal rowing...jd ak setuju lh tuk join kelab rowing tu...maklumlah,dapt elaun katerkan...skurgnyer,leh bekap duit tuk shortsem nih...so ak masuk lah..
selang beberape ari,ak n the gengs dijemputlah tuk wat latihan,dngan megah dan takabbur nyer dri ni dapat main games tuk cz nak wakil unibesiti katerkan...hahahaaha..sedangkan seblum2 nih,rowing pon xtau aper tuh...jd smpai jer kat tmpat latihan,haaaaaa,ambik ko,,,uper2nyer rowing tu adalah boat panjang yg di kayuh oleh 8+1 n 4+1...

ari pertama latihan berterabur mcm lembu berak tgah jalan..hahahaha...
kesan ari pertama:balik umah terus pengsan tnpa sedarkan diri...

ari kedua...mcho lah sikit dh pandai katekan..hehehehe
kesan ari kedua:mcho lah sikit cz dah leh biasakan diri..

ari ketiga...just cri stamina jer....
kesan ari ke3:ari ni x penat sngat.cz ak g lambat,cz ader program..(alasan jer tu)hahahaha

ari keempat adalah ari last training....xtau lah nak tulis per,cz x jd ag kejadian tu...
kesan tuk ari ke4:xtau ag lah nak kter cmner,cz hari ni baru nak masuk ari yg keempat..

ari jumaat depan dah tournament..xtau lah cmner....
cube korg byngkan 4 kali trining ntah xtau paper,dah masuk tournament wakil universiti..ntah lah cmner result nti...hahahaha
klah xper,jgn potong line race pasukan seblah sudah..maluuuuu bebbbbb

oh yer...ak duk citer pnjng lebar nih..korg kenal or x rowing tu aper????
klu korg nak tau...jap....






nilah rowing klu korg nak kenal...laki n pompuan sumer leh main...games nih best...just kna sergam n kuat tgan...best wooooo...setakat nih dh lah ak post...ak nak rehat lak...ari ni ader latihan ag...babai...:)

Saturday, April 23, 2011

ayat power org khwen....

haluu.cmner korg sumer????jgn tension3 erh...
sebelum ak masuk tido..ak tringat lah aper yg ak bcer ptng td.....
ak nak share lah sikit tabiat manusia yg dh khawen...harap korg terhibur...n samer2 kiter mghayatinyer...

Sebelum Tido:
6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah… Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!

Pakai Toilet:
6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Masih lama lagi ke nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana!!!

Balas SMS:
6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K..

Dating process:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???

Pulang Kerje:
6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih…
6 bulan : I’m BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):
6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..

Telefon:
6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih
6 bulan: Eh… Your call…
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH…. ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:
6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak.Rasa pun sedappp…!!!
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?

Memaafkan:
6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!

Baju baru:
6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah… Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancangkan Holiday:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler… Senang sikit tak perlu naik flight…
6 tahun: JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK.

harap u all x macm ni lah..nite :)

Friday, April 22, 2011

sarapan pagi

hallu....korang dah brekpes lom?tp seblum tu ak nak citer (ce citer...hahahaah) kisah ak kt korg sumer...dulu3 maser ak duk kt timur,ak selalu makn maknan yg kat bawh ni...kdgn3 ak wat brekpes..kdang3 ak wat lunch,kdg3 ak wat dinner.kdang3 ak wat makn over nite,kdng3(berper bnyk kali kdng lah..).maklumlah org timur katekan,tibai jer aper yg ader...hahahahaha..tp kan ak nk royak lah.mmg best makan makanan org timur.skrg ni sush dh lah ak nk merse makanan timur,mklumlah dh duk jauh merantau...(maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak nak BALIKKKK)...paper pon nnti klu korg g terengganu or klntan ke pahang ke,jgn luper test erh makanan kat bawh tu..nk senang lgi,pergi terus umah ak..nti ak tunjuk kat mner makanan yg best tuk korg wat brekpes..k r,ak aser stkat tu dh lah..semakin lapo ak dibuat nyer..SELAMAT MENJAMU SELERA....c u...



mee goreng

laksam

nasi dagang

nasi kerabu

keropok lekor

nasi ayam berempah

sate
bubur lambuk(kadang2 org beloh barat pnggil nasi air)
gulai ikan patin masak tempoyak

nasi lemak

Thursday, April 21, 2011

jom order kek ramai3.......

ni aku nok promote kat korg sumer....aku just tolong akak aku jer....dia ader wat kek n coklat....klu korg nak order..korg leh r kol aku...n kalu korg nak test dulu pon ok gak tp yg mengenali lah...klu x knal,nak bg rase cmner kan????xgitu?????heheheheheehe...korg pilih lah je yg mner korg suker....orait deh......

1)ni yg aku sengaja letak coklat lebih,cz aku suker kek coklat ni....



2)yg ni plak yg time dia wat sorg2 tnpa ader gguan dari aku..

jd klu korg berkenan ker aper ker,paper komen lah....xkomen x mesra...x gitu????hahahahahaha

Wednesday, April 20, 2011

coming soon!!!!!!!

Dlm blog ni akku akan masuk kan semua jenis perkara xkira yg masih hidup atau pun yg dh xder khidupan lagi...sume leh follow.xkire mude.tua,budak kecik,baby,mak,ayah,sumer lah yg terlibat.....aper3 pon..mals ak nak ulas pnjang3.yang penting....tunggggggggguuuuuuuu ye....hehehehehe.;)