welcome in my life....budok's jujur...

jangan lupe komen ye.......;)


Monday, June 27, 2011

kehidupan sebagai rower

ak nak share kat korang sumer lah tentang pengalaman ak sbgai rower..hehehehe.
pada mula nya ak ingat sukan ni adalah sukan yg x masuk akal,ader ke ptt,mendayung boat ke belakang???patut x???x ptt kan...tp selama seminggu ak mnjalani latihan,ak aser seronok sngat ngan latihan tu n ak mula nak berjinak ngan sukan ,bahkan epy jer,main ngan senior or manager kiteorg sporting nak mampos...tu yg best or.jd kitorng main or wat latihan ni tnpa ada aser stress pon...epy sngat..tenag jer...
masa first time kitorg turun air,boat yg kiteorg naik tu kan,mcm nak terbalik jer,tp sedang kan hkikat nya boat tu sush nak terbalik,dngan kelam kabut nyer,,macm3 r..maklumnlah,baru nak kenal rowing tu aper...kitorg pon try lah serasi kan ngan crew2 yg lam boat tu...tp alhamdulillah kiteorg selama 4 hari dh leh serasi walupon ader sedikit kalut nyer.cukup jer latihan selma 4 hari trus masuk tournament sukan masum,lawn antara unviersiti...hahahahahaha...nak tergelak ak bila ingat balik,latihan x smpai 4 hari dh terpeilih tuk wakil u...universiti lain siap dngn wat penapisan n pilih yg betul3 leh main ngan sukan tu baru leh main..hahahahahah tp universiti kitorg,saper nak masuk,masuk jer...janji nak main...dh diterima...jd kiteorg pon lawan lah ngan uthm,usm,n utem asenyer...maser tournament tu,mmg debor gile r,yer lah kan,latihan x cukup dh nak lwan ngan universiti lain yg ltihan dh cukup mntap n power3 dh,,so kiorg pon main lah tuk peringkat pertama...ingat kan leh lah kalahkn usm or utem...upenye kitorg dikalhkan.tp berbaloi r,kiteorg dak baru,tp diorg senior3 tau...n yg paling puas aty lah,kiteorg x sngka tau,boat yg kitorg dayung tuh leh bergerak ngan lurus lam line,sdngkan maser latihan,perggggghhh macm ular,kejap ke kanan,kejap kekiri..tp mmg puas aty,cm x cyer lah leh lurus lam line...hahahaaha...setakat tu sajer lah ak nk share kt korg,klu korg main jugak sukan ni,jgn luper share jugak kat ak...ak nak tau yg korg nyer lak k.....kat bawh ni ak nk tunjuk kan aktiviti kiteorg selama seminggu latihan..
ini lah aku.....hahahaha

comel x permandangan tempat ak rower???

crew3 rower n kayak....hebat x???
inilah kakak senior ku yg giler3....uhuh



control macho beb...hahahhaa

wlupon kalah,tp tetap dapat senyum..hahahaha

bosan dh tu kot,mamcm3 gaya ader...

pasangan bahagia????


saper yg cun????pilih3...berkenan..pM ak..hahahaha

fuhhhhh,...penat weihhh main benda ni....

mcam3 ragam bile bosan mengusai diri...hahaha
maner yg lagi hensem???


time nih,just nak serasi kan jer ngan crew2 yg lain...

time latihan...walupun pans tetap bersemngt...

crew rowing ponpuam...x kurang hebatnyer..

crew2 rowing n kayak...

kasih syg seorg kak senior kpada adik3 senior..hahahaha

seblum turun air,kena check dulu...cz nti kena tnggung klu ader kerosakn

hensem x???

time menjamu selera bersama crew rowing n kayak 








Sunday, June 26, 2011

ak aser kehilangan seorang sahabat......

ak xtau kenaper ak leh sedih cmni...mungkin kawan ak yg kecik molek tinggl kan usim...asalnye ak ingat dia bergurau jer tuk tinggal kan usim...tp ak x sngka,ari nih ak dapat berita lam meeting yg dia memg tol3 tingglkan kampus tuk berjuang di tempat lain....n di tmbahp pula bile ak bace blog dia.dgn lagu dia...ak xtau lah,tiba3 ak aser sebak...biler bacer jer blog dia,ak teringat yg ak suker kenakn dia time program luar (suksis)...tp xperlah,ak xptt nak mghalang dia tuk pergi,tp ak disini patt mndoakan dia semoga dia akan terus berjaya n akan jumper dia bile dah samer3 berjya...amin....
ni lah gmbar kenangan ak ngan dia n kwan3...
nak kater rapat tak...tp sebak aser..
mgkin semngat setia kawn kot...

ni lah tuan nyer

semngat kesukan dia nih..hahahaha

cuba teka dia ader x lam nih????

ntah lah....sebak tgok gmbar nih

hhahahahaha....minat tol ngan belon dak kecik nih

kecik bukan sebrng kecik,pndai bersajak tau...

hanya tinggal kenagan...huwaaaaaaaaaaaaaa

video
                          ni plok lagu yg dia bgi kat ak...lagi lah sebak ak dibuatnyer......huwaaaaaaaaaaa

LIRIK SELAMAT TINGGAL


Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini
Ok dah memang
Bukan mudah untuk ku menerima hakikat
Dalam hidup ini sentiasa ku tersekat
Apa yang ku harapkan
Kasih sayang yang suci murni
Tetapi semuanya hilang setelah kau pergi
Dulu hari-hari ku berwarna warni
Kini kian mendung
Ia tinggal satu memori
Jangan jangan lepaskan genggamanku ini
Hidupku hanya bermakna jika kau di sini

Mana janji mana erti
Kenapa gembiraku kini menjadi sepi
Musnah segala apa yang ku impikan
Tetapi ku tetap tabah
Kerana Tuhan yang menentukan
Kau tetap pergi apakan daya
Walaupun ku telah mencuba sedaya upaya
Ku harapkan ini sesuatu yang kekal
Namun ku terpaksa melepaskanmu baby
Selamat tinggal
Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini
Tiada ertinya kau tinggalkan aku
Sedangkan teramat ku mengasihi dirimu
Cuba ingat semua yang kita pernah lalui
Sayang bukalah fikiranmu kembali
Ku tak mahu hidup tanpamu di sisi
Hanya kau seorang yang pernah aku kasihi
Jangan pergi jangan pergi
Jangan tinggalkan aku begini
Jika aku yang engkau cintai
Kenapa semua ini
Kenapa semua ini
Mengapa semua ini
Jika aku yang kau cinta
Mengapa semua ini
Kenapa semua jadi begini
Kenapa mengapa
Jangan pergi jangan pergi
Jangan tinggalkan aku begini
Selamat tinggal kawanku (usah pergi)
Tak mudah aku pergi (jangan biarkan ku menderita)
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini (aku sentiasa di dalam dada kamu sayang)
Walau ku pergi sayangku ( usah pergi)
Dalam jiwaku ini
Kaulah cintaku yang kekal
Selamat tinggal sha....


ak harap ko leh wat yg terbaik lam hidup ko...n ak tetap doakn kejayaan ko kat saner....SELAMAT BERJUANG SHA kecik...

Monday, June 20, 2011

fuh....latihan....esemen....games.....n sewaktu dgnnya....

salam all frwnz.
..cmner u all sumer????sihat x???maaf bru tnyer...maklumlah,dh lamer ak x update block....ari ni ak xder paper nak citer kat korg tentang 1 permainan nih...nak di jadikan citer,skunk ak tgah short sem..punyer lah bosan.ak main lah fb...chating punyer chating..membe ak sent lah post kat wall ak...mcm ni bunyi nyer."drpade mg duk saje dinung,xmende nak wat...baik mg masuk rowing.."
 pada muler neyr ak x tau mende pon sal rowing...jd ak setuju lh tuk join kelab rowing tu...maklumlah,dapt elaun katerkan...skurgnyer,leh bekap duit tuk shortsem nih...so ak masuk lah..
selang beberape ari,ak n the gengs dijemputlah tuk wat latihan,dngan megah dan takabbur nyer dri ni dapat main games tuk cz nak wakil unibesiti katerkan...hahahaaha..sedangkan seblum2 nih,rowing pon xtau aper tuh...jd smpai jer kat tmpat latihan,haaaaaa,ambik ko,,,uper2nyer rowing tu adalah boat panjang yg di kayuh oleh 8+1 n 4+1...

ari pertama latihan berterabur mcm lembu berak tgah jalan..hahahaha...
kesan ari pertama:balik umah terus pengsan tnpa sedarkan diri...

ari kedua...mcho lah sikit dh pandai katekan..hehehehe
kesan ari kedua:mcho lah sikit cz dah leh biasakan diri..

ari ketiga...just cri stamina jer....
kesan ari ke3:ari ni x penat sngat.cz ak g lambat,cz ader program..(alasan jer tu)hahahaha

ari keempat adalah ari last training....xtau lah nak tulis per,cz x jd ag kejadian tu...
kesan tuk ari ke4:xtau ag lah nak kter cmner,cz hari ni baru nak masuk ari yg keempat..

ari jumaat depan dah tournament..xtau lah cmner....
cube korg byngkan 4 kali trining ntah xtau paper,dah masuk tournament wakil universiti..ntah lah cmner result nti...hahahaha
klah xper,jgn potong line race pasukan seblah sudah..maluuuuu bebbbbb

oh yer...ak duk citer pnjng lebar nih..korg kenal or x rowing tu aper????
klu korg nak tau...jap....






nilah rowing klu korg nak kenal...laki n pompuan sumer leh main...games nih best...just kna sergam n kuat tgan...best wooooo...setakat nih dh lah ak post...ak nak rehat lak...ari ni ader latihan ag...babai...:)